+31 45 575 0226

+31 45 575 0226

Chefsfriends.nl: ‘Robin van de Bunt over De Leuf 2.0: Local meets Asian”‘

Rik Leonards · 12 AUGUSTUS 2022 · Chefsfriends.nl

Er gebeuren spannende dingen bij De Leuf in het Limburgse Ubachsberg. Donderdag 18 augustus opent het met een Michelinster bekroonde restaurant in een 2.0-versie. Met een video wordt de spanning opgevoerd. Hoogste tijd dus om te bellen met chef Robin van de Bunt: ‘Local meets Asian, alles komt straks samen.’

Ik zie allemaal spannende dingen over De Leuf voorbijkomen, kun je me vertellen wat er aan de hand is?
‘We zijn bijna aan het einde van een verbouwing. Mijn rechterhand Thijs (Gerards) en ik hebben we de afgelopen jaren in de keuken een eigen stijl ontwikkeld die zich concentreert op de Aziatische keuken. Dat is steeds verder geëvolueerd en gaat straks terugkomen in het vernieuwde restaurant. Het wordt een totaalconcept, waarin we hopen dat alles gaat kloppen vanaf het moment dat je als gast binnenkomt.’

Waarom deze verbouwing?
‘De zaak was hartstikke mooi, maar paste niet meer bij wat we doen. We hebben ontwerper Tim Reiters ingeschakeld en met hem doorgesproken wat we graag wilden. Om alles perfect op elkaar te kunnen afstemmen, hebben we ook onze stijl op het bord laten zien. Dat samenspel ziet de gast terug in De Leuf 2.0.’

Wat kun je al vertellen over het resultaat?
‘Dat het super gaaf wordt en dat ik er hartstikke trots op ben. Asian aesthetics using local materials is het thema. Het Aziatische vanuit onze kookstijl en het lokale wordt onder andere zichtbaar in de kundersteen waarmee is gewerkt. Bjorn Frins heeft een video gemaakt, die moet triggeren. Verder blijft het een verrassing tot we openen.’

Waar ben je straks het meest trots op?
‘Op mijn moeder. Na het overlijden van mijn vader, die toch het gezicht van het restaurant was, heeft zij besloten verder te gaan met De Leuf en de kar getrokken. Straks heropenen we een verbouwde zaak en daarmee laten we het verleden toch een beetje achter ons. Ook tijdens dat proces heeft ze de leiding genomen en daar heb ik echt super veel respect voor.’

‘Uiteraard heb ik ook veel bewondering voor mijn zus Michelle. Thijs en ik hebben de wereld over gereisd en onze eigen stijl ontwikkeld. Dat komt straks allemaal samen. Als familie geven we nieuwe energie aan de zaak die door mijn vader en moeder is opgebouwd. Zonder het verleden en het daarbij horende respect uit het oog te verliezen.’

Na het overlijden van je vader ben jij – uiteindelijk – als chef-kok aan de slag gegaan, je bent vast trots op waar jullie nu staan?
‘Absoluut. De Leuf 2.0 is toch wat meer mijn zaak. Ik heb inmiddels mijn eigen stijl ontwikkeld en doe dus ook meer mijn ding. We zijn al maanden bezig met dit proces en dat geeft natuurlijk druk en spanning. Maar dat voel ik altijd en heb ik ook nodig.’

Wanneer gaan jullie weer open?
‘Donderdag 18 augustus. De komende dagen worden de puntjes op de i gezet en gaan we als team aan de slag met de nieuwe logistiek. Er gaat veel meer beleving komen en dus proberen we zo goed mogelijk voorbereid te zijn.