+31 45 575 0226

+31 45 575 0226

Ons verhaal

FAMILIEBEDRIJF van DE BUNT EN RESTAURANT DE LEUF

Het verhaal van Restaurant De Leuf is het verhaal van de familie van de Bunt en van een ambitieus team dat de ‘De Leuf – familie’ compleet maakt. Een kleine reis terug in de tijd met Restaurant De Leuf | van de Bunt…

1988 – 2014
De start | De Leuf

DE START VAN PAUL & SANDRA’S ‘DE LEUF’

In 1988 startten Paul en Sandra van de Bunt in de -inmiddels welbekende- monumentale vakwerkboerderij uit het jaar 1769 in Ubachsberg hun restaurant De Leuf. Acht jaar later, in 1996, krijgt De Leuf de eerste Michelinster en in 2007 volgt de tweede. Ook Sandra’s waardevolle rol als gastvrouw blijft niet onopgemerkt, ze wordt in 2009 uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het Jaar’ door restaurantgids Gault Millau .

Een reis langs de 54 driesterrenrestaurants in Europe levert het prachtige boek ‘Reis naar de Sterren’ op, dat in 2009 verschijnt.

In 2012 behaalt Paul zijn titel als Meesterkok en een jaar later wordt hij uitgeroepen tot ‘Chef van het Jaar’ door restaurantgids Gault Millau.

TOTAAL ONVERWACHT OVERLIJDT PAUL VAN DE BUNT

Op 10 april 2014 overlijdt – totaal onverwacht – Paul van de Bunt. Gesteund door haar team, besluit Sandra hun zaak, hun levenswerk voort te zetten.

Robin van de Bunt keert tijdelijk terug naar De Leuf en Bas van Kranen, die ruim 2,5 jaar lang als Paul’s rechterhand in De Leuf heeft gekookt neemt het roer over in de keuken. De gezamelijke passie en vastberadenheid van het hechte team werpen hun vruchten af. De Leuf wordt in het najaar van 2014 met een Michelinster gewaardeerd en het team weet tijdens de Horecava de meest prestigieuze kookwedstrijd om ‘de Gouden Koksmuts’ te winnen. Eind 2016 wordt Bas door de Gault Millau uitgeroepen tot ex aequo talentvol Chef van het jaar.

Restaurant De Leuf is “Alive and kicking”!

April 2014 – 2017
Samen verder

Januari 2018
Van de Bunt
terug in de keuken

MET ROBIN VAN DE BUNT ‘ACHTER DE KACHEL’

Na gewerkt te hebben bij Bord’eau** en Tribeca** en met de ervaring van een culineaire wereldreis op zak, keert Robin terug naar Ubachsberg om, samen met jeugdvriend Thijs Gerards het stokje over te nemen van Bas van Kranen en zijn vader op te volgen in de keuken van Restaurant de Leuf. Met ook Michelle weer terug in het restaurant breekt een nieuwe fase aan voor familiebedrijf De Leuf.

NEW THINGS ARE COMING

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Robin van de Bunt terugkeerde naar De Leuf om met Michelle, Thijs en natuurlijk Sandra, het restaurant voort te zetten. In deze jaren krijgt de invloed van de jonge generatie van de Bunt steeds meer vorm. Met een bruisend jong team en een kaart waar geliefde klassiekers en spannende Oosterse smaken elkaar moeiteloos vinden.

In de zomer van 2022 markeert een grondige metamorfose het afscheid van het oude De Leuf en vooral het begin van ‘De Leuf 2.0’.

Zomer 2022
De Leuf 2.0